Π. ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Π. ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Π. ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Π. ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Π. ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Π. ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Π. ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Π. ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Το χωριό Παλιός Άγιος Αθανάσιος ονομαζόταν παλιά και Tσέγανη. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, που απέχει 30 χιλιόμετρα από την Έδεσσα ενώ πολύ κοντά του βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Bόρας ή Καϊμάκτσαλαν 15 χιλιόμετρα. Tο χωριό είναι κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Bόρας (ή Kαϊμάκτσαλαν), η συγκεκριμένη κορυφή του ονομάζεται Πιπερίτσα.

Το χωριό Παλιός Άγιος Αθανάσιος κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα ενώ οι κάτοικοι του διέμεναν εκεί ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Τα τελευταία χρόνια ο παλαιός Άγιος Αθανάσιος έχει μετατραπεί σε χειμερινό τουριστικό θέρετρο και πόλο έλξης για τους λάτρης των χειμερινών εξορμήσεων. O επισκέπτης που θα βρεθεί στον σημερινό παραδοσιακό οικισμό, θα θαυμάσει τα πετρόχτιστα κτίρια του χωριού, δείγματα της παραδοσιακής Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής που δένει απόλυτα με το φυσικό τοπίο της περιοχής.

Τα πλίνθινα δρομάκια του χωριού σε οδηγούν σε άλλες εποχές. Σημαντικό αξιοθέατο του χωριού είναι η εκκλησία της Aναλήψεως που κτίστηκε στα 1700. Η παραδοσιακή φιλοξενία και η τοπική γαστρονομία με τις ξεχωριστές τοπικές γεύσεις της Μακεδονίας είναι ότι καλύτερο σε αυτόν τον όμορφο τόπο και στην όμορφη αυτή πλαγιά του όρους Βόρας στο Καϊμάκτσαλάν.

Τα οργανωμένα sports που θα σας φέρουν σε καλύτερη επαφή με την φύση και τους ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή είναι το Ski (στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν), το Trekking, οι περιηγήσεις, η ιππασία. Πολύ κοντά από το χωριό βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Καιμακτσαλαν μεταβάλλεται σε πρώτης τάξεως χειμερινό προορισμό.

  • Κάντε κράτηση απο την σελίδα μας και κέρδισε τις καλύτερες τιμές
  • Καλύτεροι όροι κράτησης